לחם בית חריף
סוג המתכון:
מאפים
בעל המתכון:
הגולש/ת גלית נגר
כשר:
כן
זמן הכנה:
שעתיים
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
3
מרכיבים:
כף מלח
כף סוכר
חצי כוס שמן
שקית שימרית
קילו קמח
2-3 כוסות מים
8 בצלים
חבילת מרגרינה
חצי כוס סחוג תימני
ביצה
שומשום
אופן ההכנה:
  1. להכנת הבצק:
  2. בקערה שמים: כף סוכר, חצי כוס שמן, שקית שימרית, קילו קמח, 2-3 כוסות מים
  3. מערבלים בוו גיטרה עד קבלת מרקם אחד.
  4. מפזרים מעל קצת שמן זית וקמח.
  5. עוטפים במגבת וממתינים לתפיחה - כשעתיים.
  6. קוצצים את הבצלים קצוץ ושמים בתנור ביחד עם המרגרינה.
  7. מערבבים עד להזהבה מלאה , ושופכים את הסחוג.
  8. מערבבים קלות.
  9. לשים את הבצק ומרדדים אותו לצורת לחם ביתי _(אפשר גם לחמניות) , שמים בתוכו מתערובת הבצל החריף.
  10. סוגרים .
  11. מורחים מעל ביצה ומעט שומשום.
  12. חצי שעה בתנור בחום של 180 מעלות.
הערות והמלצות:
לאוהבי החריף - מעדן.
אשמח לקבל תגובות.
אצלי בעבודה בולעים את זה.
שלח לחבר הדפס מתכון