לחמניות בריאות עם קמח מלא, שיפון ודגנים
סוג המתכון:
מאפים
בעל המתכון:
השף חיליק אפריים
כשר:
כן
דרגת קושי:
לבשלן המנוסה
מספר מנות:
10 לחמניות במשקל 100 גרם
מרכיבים:
½1 כוסות (360 גרם) מים קרים
1 כפית דבש
½ שקית או ½ קוביה שמרית (25 גרם)
200 גרם קמח חיטה מלאה (⅓1 כוס)
300 גרם קמח חיטה ללחם (שטיבל 2) (¼2 כוסות)
50 גרם שיפון (⅓ כוס)
1 כף מלח
50 גרם תערובת דגנים לבצק: זרעי פשתן, שיבולת שועל, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת
200 גר' תערובת דגנים לציפוי הלחמניות
אופן ההכנה:
  1. מכניסים לקערת המיקסר את המים, הדבש, השמרים, והקמחים.
  2. לשים עם וו-לישה בדרגת מהירות נמוכה כ-4 דקות.
  3. מוסיפים את המלח ולשים בדרגת מהירות גבוהה כ-6 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש (מעט דביק) הנפרד מהדפנות.
  4. אם הבצק יבש, יש להוסיף מים (כף בכל הוספה).
  5. עוברים למהירות נמוכה ומוסיפים את תערובת הדגנים לבצק (50 גרם) וממשיכים ללוש עוד דקה אחת עד לערבוב אחיד.
  6. מעבירים את הבצק לקערה ומכסים עד שיכפיל את נפחו בטמפרטורת החדר (כשעה).
  7. חובטים בבצק (להוצאת האוויר), מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות וממשיכים לעבד אותו על מנת להוציא אוויר.
  8. מחלקים את הבצק ל-10 יחידות שוות (100 גרם) ומכדררים ללחמניות עגולות.
  9. מרטיבים את הלחמניות במעט מים ומצפים בתערובת הדגנים (200 גרם) ומניחים מכוסה על תבניות אפייה מקומחות מעט (או על נייר אפייה), לתפיחה בטמפ' החדר כחצי שעה עד שעה, עד להכפלת הנפח.
  10. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.
  11. מכניסים לתנור, מורידים את החום ל-200 מעלות ואופים כ-25 דקות.
  12. מוציאים את הלחמניות מהתנור ומצננים על רשת.
  13. ניתן להחליף או להוסיף פרג ו/או שומשום לתערובת הדגנים.
שלח לחבר הדפס מתכון