מתכון להכנת מרק חרירה מרוקאי
סוג המתכון:
מרקים
בעל המתכון:
מסעדת La Guta
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
כוס עדשים ירוקות
כוס גרגרי חומוס משובח
2 ארטישוק ירושלמי
סלרי – ראש עם השורש
חבילה כוסברה
1/4-1/2 כרוב לבן
1 כרישה
1 בצל
3 עגבניות קלופות חתוכות
1/2 כוס אטריות דקות קלויות
מלח
פלפל שחור
2 לימון סחוט
מעט אגוז מוסקט
2 כפות קמח
כפית שטוחה כורכום
אופן ההכנה:
  1. להשרות את גרגירי החומוס במים למשך לילה.
  2. לבשל את החומוס במים עם מלח עד לריכוכו.
  3. לבשל את העדשים במים עם מלח.
  4. לאדות את הירקות – ארטישוק ירושלמי, כרוב, כרישה, בצל, סלרי.
  5. לאחר סיום האידוי להוסיף כ- 2 ליטר מים.
  6. להוסיף את החומוס והעדשים.
  7. לתבל במלח, פלפל , לימון, אגוז מוסקט, וכורכום.
  8. להוסיף את האטריות הקלויות כאשר המרק רותח.
  9. להוסיף את העגבניות והכוסברה.
  10. למהול את הקמח בכוס מים ולסנן לתוך המרק ממש לקראת סוף הבישול על מנת להסמיך את המרק.
שלח לחבר הדפס מתכון