אזני המן
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
השף דקל אשכנזי
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
לבצק:
200 ג' סוכר.
400 ג' חמאה.
600 ג' קמח.
2 חלמוני ביצה.
תמצית וניל וגרידת לימון.

למלית פרג:
100 ג' פרג טחון טרי.
50 ג' סוכר.
50 ג' דבש.
100 ג' חמאה.
100 סמ"ק חלב.
מעט פירורי עוגיות או ביסקוויטים.
100 ג' אגוזים טחונים.
אופן ההכנה:
  1. מעבדים סוכר וחמאה ומוסיפים חלמונים, וניל וגרידת לימון ולבסוף את הקמח.
  2. מעבדים לבצק אחיד וחלק, עוטפים ומקררים.
  3. מביאים לרתיחה סוכר, דבש, חלב וחמאה ומוסיפים פרג ואגוזים.
  4. מבשלים מס' דקות וקושרים במעט פירורי עוגיות או ביסקוויטים.
  5. מצננים היטב.
  6. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח עם מעט קמח לעלה בעובי 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 5 ס"מ.
  7. ממלאים במלית פרג כמות של ככפית מהמילוי וסוגרים את הקצוות בעזרת קצוות האצבעות.
  8. עורכים על מגש מרופד בנייר פרגמנט ואופים בחום 180 - 200 מעלות כ - 10- 15 דקות עד להזהבת הבצק.
  9. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
שלח לחבר הדפס מתכון