פילה לוקוס ברוטב יין לבן, חמאה וזעפרן
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
מסעדת ocean בר פירות ים - נסגר|מוסתר
כשר:
לא
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
1
מרכיבים:
להכנת הדג:

200 גרם לוקוס
30 גרם תערובת שקדים ופיסטוקים קלויים וקצוצים

רכיבים להכנת הרוטב:

¾ כוס יין לבן
20 גרם ג'ינג'ר
1 מקל למון גראס (עשב לימון)
1 בצל שאלוט חתוך לקוביות
קמצוץ זעפרן
1/6 כוס שמנת מתוקה
100 גרם חמאה
5 גבעולי עירית קצוצים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
  1. להכנת הדג:
  2. 1. צולים את הדג מכל צדדיו במחבת כבדה שחוממה היטב.
  3. 2. מעבירים את נתח הדג לתבנית ויוצקים מעליו מעט יין לבן.
  4. 3. מתבלים במלח ופלפל ומצפים צד אחד בתערובת השקדים והפיסטוקים.
  5. 4. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
  6. אופן הכנת הרוטב:
  7. 1. שמים בקלחת את היין הלבן, הג'ינג'ר, למון גראס, בצל שאלוט, מלח ופלפל.
  8. 2. מצמצמים על אש בינונית עד לקבלת כ-2 כפות נוזלים.
  9. 3. מסננים את הנוזלים היטב ומחזירים לקלחת אך ורק את הנוזל המסונן.
  10. 4. מוסיפים את קמצוץ הזעפרן והשמנת המתוקה לנוזל המסונן, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
  11. 5. טורפים את החמאה (בטמפ' החדר) לאט לתוך הנוזל עד לקבלת מרקם אחיד.
  12. 6. מוסיפים את העירית הקצוצה ויוצקים את הרוטב על הדג.
הערות והמלצות:
ניתן להגיש את הדג על מצע פירה או פטוצ'יני
שלח לחבר הדפס מתכון