סלט ירוק בתוספת טונה צרובה ופירות הדר ברוטב אסיאתי
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
השף דודו גרינברג
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
1 חב' עלי בייבי
200 גר' טונה אדומה טרייה
2 יח' מלפפון חתוך למקלות
1 יח' בצל ירוק פרוס בצורה אלכסונית
2 יח' פלפל אדום חתוך למקלות
1/4 יח' כרוב סגול חתוך לשערות
1 כוס אפונה סנפרוסט מופשרת
10 פלחי תפוז מקולפים.
10 פלחי פומלה מקולפים.
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס

לרוטב:
1 צ'ילי אדום קצוץ
1/4 שורש ג'ינג'ר מגורד
2 יח' שיני שום קצוצות
1/4 כוס סויה
1/4 כוס צ'ילי מתוק
1/4 כפית שמן שומשום
5 עלי בזיליקום קצוצים
1/4 חב' כוסברה קצוצה
1/4 כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
  1. ניקח את נתח הטונה ונפזר מכל הכיוונים מלח גס ופלפל שחור גרוס.
  2. נצרוב את הנתח כ-20 עד 30 שניות בכל כיוון ונניח בצד.
  3. להכנת הרוטב נערבב את כל החומרים יחד טוב באמצעות מטרפה עד להתאחדות מלאה.
  4. את הטונה נפרוס נתחונים קטנים ונערבב יחד עם שאר חומרי הסלט.
  5. נשפוך את הרוטב מעל ונערבב טוב.
שלח לחבר הדפס מתכון