שוק אווז קונפי
סוג המתכון:
עופות
בעל המתכון:
מסעדת בוקצ'יו
כשר:
לא
זמן הכנה:
6 שעות
דרגת קושי:
לבשלן המנוסה
מספר מנות:
1
מרכיבים:
שוק אווז
שומן אווז - לפי משקל
שיני שום
טימין
מלח ופלפל
מלח ים
אופן ההכנה:
  1. 1. ממיסים את שומן האווז על אש נמוכה בסיר עם תחתית כבדה / עבה. 2. מבשלים באיטיות, עד שהשומן נמס לשמן. מסננים את שאריות השומן משומן האווז.
  2. 3. בו זמנית מפזרים על שוק האווז מלח ים ומעמידים אותו כשעה-שעתיים כדי שיספוג את המלח. את המלח שנותר מנפים בעזרת מברשת.
  3. 4. קושרים עם חוט טבעת את עצם האווז בחלק התחתון (משום שיש עצם מקבילה לעצם הראשית שאינה נראית לעין ובזמן הבישול עלולה להתרומם ולשבור את יופי העמידה).
  4. 5. מפזרים פלפלת (תערובת של פלפל אדום, ירוק ושחור) על השוק. 6. מניחים אותו בעדינות בתוך השומן, מוסיפים ראש שום לתוך השמן וזר קטן של טימין בתוך השומן על אש הכי קטנה, כדי שהשמן לא יבעבע. 6. מבשלים כ-5 שעות על אש נמוכה, עד שלוקחים סכין שננעצת בקלות בתוך הבשר.
  5. 6. לוקחים כף רשת (ספיידר), מוציאים את השוק ומקררים אותה. לאחר שהיא קרה, מטגנים את הצד השני של העור במחבת עם שמן אווז חם, עד שמתקבל צבע זהוב ופריך.
  6. 7. מכניסים לתנור לעוד מספר דקות בחום בינוני.
הערות והמלצות:
מומלץ להגיש על מצע פירה עם תוספת כרוב אדום מבושל.
שלח לחבר הדפס מתכון