כבד אווז ברוטב יין ובלסמי
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
מסעדת ocean בר פירות ים - נסגר|מוסתר
כשר:
לא
זמן הכנה:
20 דק'
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
500 מ"ל יין אדום פורט
100 מ"ל בלסמי
100 גרם בצל שאלוט פרוס
½ מקל וניל
1 כוכב אניס
200 גרם סוכר
10 עלי טימין
50 גרם חמאה קרה
500 גרם כבד אווז איכותי חתוך לנתחים
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
  1. 1. מערבבים את כל החומרים (מלבד כבד האווז) בסיר ומבשלים עד צמצום הנוזלים ל- 1/3.
  2. 2. לפני ההגשה מחמממים ומסמיכים עם חמאה קרה.
  3. להכנת הכבד:
  4. 1. צורבים במחבת כבדה את כבד האווז משני הצדדים כ-2 דקות מכל צד.
  5. 2. מניחים בצלחת ויוצקים את הרוטב החם לפי הצורך.
שלח לחבר הדפס מתכון