גולאב ג'אהמן
סוג המתכון:
טעם עולמי, קינוחים
בעל המתכון:
מסעדת סב קוץ' מילגה
כשר:
כן
זמן הכנה:
20 דקות
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
4 מנות
מרכיבים:
150 גר' חמאה
2 כוסות של 300 cc אבקת חלב
1 כוס קמח
1/2 כפית סודה לשתיה
1 ק"ג סוכר
4 כפות מי ורדים
מים
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
  1. ממיסים את החמאה, מערבבים בקערית את אבקת החלב עם הקמח ומוסיפים את החמאה, לשים עד שמגיעים למצב של בצק קשה, מוסיפים את המים בזמן הלישה, מכניסים למקרר ל 15 דקות לצינון.
  2. בינתיים שמים את הסוכר בסיר עם מים (על כל ק"ג סוכר - ליטר מים) ומבשלים את הסוכר עד שייעלם והמים יהיו סמיכים ודביקים, לדאוג שהסוכר לא יהפוך לקרמל ע"י הוספת מים.
  3. למים המתוקים מוסיפים את מי הורדים וניתן גם להוסיף הל שלם.
  4. מוציאים את הבצק ומגרדים על פומפיה, לבצק המגורד (שנראה כמו גבינה מגורדת), מפזרים סודה מלמעלה עם חצי ליטר מים ושוב לשים עד לקבלת אחידות.
  5. מחממים שמן בסיר בטמפ' שאינה גבוהה מדי, ומכינים כדורים קטנים בגודל כדור שוקולד ומטגנים בשמן.
  6. *** לדאוג להניע את הכדורים בטיגון עם כף על מנת שלא יידבקו אל תוך הבלילה של מי הסוכר והרדים.
  7. מקררים ומגישים.
הערות והמלצות:
מומלץ להגיש חם.
שלח לחבר הדפס מתכון