גלילות פרגית במילוי בצל ירוק
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
השף סהר רפאל, מסעדת כרמים
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
4 נתחי פרגית
4 גבעולי בצל ירוק
מלח ים
כף סומק
כוס חיטה מושרית לילה
כוס ציר בקר
2 כפות סילאן
1 עגבניה
1 ענף תימין
5 כפות שמן זית
קורט פלפל שחור גרוס
חצי לימון
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הבצל לרצועות ומניחים בקצה של הפרגית. מתבלים במלח ובפלפל ומגלגלים. ניתן לנעוץ קיסם לסגירה בטוחה של המנה.
  2. מתבלים בסומק ומניחים בצד.
  3. מניחים את החיטה המושרת במחבת עמוקה ומעל מוזגים ציר בקר עד שמגיעים לרתיחה. מוסיפים את הסילאן ומתבלים במלח ובפלפל.
  4. הכנת הרוטב: חותכים עגבנייה לשניים ומרוקנים את המיץ והגרעינים לתוך צלוחית עמוקה. מוסיפים את שמן הזית ואת עלעלי התימין. מטבלים במלח ובפלפל וסוחטים פנימה את מיץ הלימון.
  5. מחממים במחבת שמן זית מניחים את הפרגיות במרכזו.
  6. צורבים את הפרגיות משני הצדדים ומכניסים לתנור לעשר דקות נוספות בטמפרטורה של 170 מעלות.
  7. מניחים את החיטה על הצלחת ומעליה הפרגית. מצמצמים את הרוטב ובוזקים מעל.
שלח לחבר הדפס מתכון