גלידה עם לחם מלא ומנטה / נענע
סוג המתכון:
סלטים, קינוחים, שונות
בעל המתכון:
מסעדת Ducks
כשר:
לא
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
4
מרכיבים:
המרכיבים להכנת קרם הפטיסיאר:
תמצית וניל
200 מ"ל חלב
2 חלמונים
50 גרם סוכר
30 גרם קורנפלור
גרידת לימון

המרכיבים להכנת המנה עצמה:
60 גרם חמאה
60 גרם סוכר
170 גרם לחם מלא (רק החלק הרך)
2 כפות מנטה (נענע) קצוצה + כמה עלים לקישוט
200 מ"ל שמנת מתוקה 38%
200 מ"ל קרם פטיסיאר
אופן ההכנה:
  1. אופן הכנת קרם הפטיסיאר:
    * לחמם 150 מ"ל חלב עם הסוכר, להוסיף החלמונים ולערבב כל הזמן, להוסיף גרדת לימון ותמצית וניל (או מקל וניל).
    * לערבב הקורנפלור עם החלב הקר שנותר ולהוסיף אותו לסיר לערבב על להתקשות.
  2. אופן הכנת המנה:
    * לחמם החמאה עד שהיא נמסה, להוסיף הסוכר והלחם הרך על אש קטנה ל- 4-5 דקות תוך כדי עירבוב עד שהלחם מזהיב ונהיה פריך, להוריד מהאש, להוסיף המנטה הקצוצה ולתת להתקרר ל- 20 דקות.
    * להקציף את השמנת, לקפל בתוכה הלם עם המנטה והקרם פטיסיאר, להכניס למקפיא ל- 3 שעות לפני הגשה לקשט עם עלי מנטה, אפשר גם להוסיף ריבת פירות יער או ריבת פטל באיכות טובה.
    * ניתן להכין יום לפני ההגשה, מוציאים מהמקפיא למקרר כ- 30 דקות לפני ההגשה.

    בתיאבון !
שלח לחבר הדפס מתכון