גפילטע פיש
סוג המתכון:
מאכלי ים, טעם עולמי, שונות
בעל המתכון:
מסעדת צימעס | נסגר | מוסתר
כשר:
כן
דרגת קושי:
לבשלן המנוסה
מספר מנות:
מתכון לכ10-15 קציצות
מרכיבים:
1 ק"ג דג קרפיון טחון פעמיים (לא הטחון - המוכן)
½ ק"ג בצל טחון - המשקל לאחר שעמד במסננת כחצי שעה
5 ביצים מס' 1
100 ג' קמח מצה
100 ג' סוכר- או פחות לפי הטעם
40 ג' מלח
1 כפית פלפל לבן
5 גזרים קלופים שלמים
2 בצלים שלמים
סלרי שלם שטוף
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל המרכיבים מלבד 3 המרכיבים האחרונים היטב (אפשר גם במיקסר עם מוט הלישה במהירות נמוכה)
  2. נותנים לתערובת לנוח, כחצי שעה במקרר. בינתיים מרתיחים מים בסיר בעל הקוטר הרחב ביותר שיש (סיר של כ-25 ליטר או יותר)
  3. לתוך המים מכניסים את הגזרים הבצל והסלרי
  4. מוציאים את התערובת מן המקרר (במידה והתערובת רכה מדי יש להוסיף עוד קמח מצה ולחכות שוב. מידת הרכות של התערובת תלויה בטעם אישי, ככל שהתערובת רכה יותר קציצות הדג יצאו רכות יותר. בכל מקרה על התערובת להיות במידת קשיות מינימלית שתאפשר הכנת הקציצות)
  5. צרים את הקציצות בידים רטובות ומכניסים לתוך המים שרתחו
  6. בתחילה מבשלים קציצה אחת בלבד, מוציאים אותה ומקררים מעט על מנת לוודא שהטעמים מתאימים (יותר מלוח, יותר מפולפל, או יותר מתוק)
  7. לפני הכנת שאר הקציצות מוצאים את הסלרי, הבצל והגזר. אם שוכחים את הגזר בבישול - הקציצות יצאו כתומות.
  8. על הקציצות להיות מונחות בחופשיות בסיר עד כדי שני שליש מגובה הסיר, והמים עד שפתו, סוגרים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה. יש לקרר את הקציצות לחלוטין ואז להעביר לתבנית שטוחה, לצורך אחסון במקרר- לכסות ברדיד אלומיניום או ניילון מתיח מסיבות מובנות.
  9. ציר דגים - במים שנותרו מבישול הדגים מכניסים מספר ראשי דגים, וממשיכים לבשל כשעה נוספת, מסננים ומקררים. הגזר השלם לא לזרוק הוא מיועד לקישוט הדג.
הערות והמלצות:
* המתכון באדיבות רוזנבלט רבקה ממסעדת "צימעס"
רבקה מזהירה שזהו מאכל המצריך ניסיון ומיומנות רבה ולא כדאי לנסות אותו דווקא בערב החג.
שלח לחבר הדפס מתכון