גפילטע פיש
סוג המתכון:
מאכלי ים, טעם עולמי
בעל המתכון:
מסעדת סנדר
כשר:
כן
דרגת קושי:
לבשלן המנוסה
מספר מנות:
5
מרכיבים:
קרפיון שלם (1-1.5 קילו)
2 ביצים קשות
2 ביצים חיות
2 בצלים קצוצים
2 גזרים
כפית פלפל שחור
מלח על פי הטעם
2 כפות סוכר 100 גר' קמח מצה 2 עלי דפנה
אופן ההכנה:
  1. את הקרפיון חותכים לפרוסות ומקלפים את העור מכול פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך). את הבשר טוחנים במטחנת בשר עם בצל אחד ו- 2 ביצים קשות. לאחר טחינה קלה מעבירים לקערה ומוסיפים את הסוכר, מלח, פלפל וקמח המצה ולשים עד ליצירת עיסה אחידה. מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה. את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל וגזר פרוסים. מוסיפים חצי כפית סוכר וחצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי הדגים. מבשלים כ- שעתיים וחצי.
הערות והמלצות:
בזמן הגשה ניתן לקשט את הדג עם הגזר ששימש כמצע לדגים בסיר
שלח לחבר הדפס מתכון