גמבות עם עוף
סוג המתכון:
תבשילים
בעל המתכון:
הגולש/ת עדי אהרוני
כשר:
כן
זמן הכנה:
כשעה
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
4
מרכיבים:
3-4 ק"ג גמבות אדומות
4 חלקי עוף
חצי ראש שם עם שיניים בינוניות עד גדולות
רסק עגבניות
מלח
פפריקה חריפה
אבקת מרק
אופן ההכנה:
  1. שורפים את הגמבות בתנור מכל הצדדים כך שניתן יהיה לקלפן.
  2. מקלפים את הגמבות, שוטפים ועושים רצועות. את הרצועות מניחים בסיר כמו גם את העוף.
  3. מוסיפים 2 כפות גדושות של רסק עגבניות, שום כתוש, חצי כפית מלח, כפית פפריקה חריפה ומים בכמות שתכסה את העוף.
  4. לבשל עד שמגיע לרתיחה ולהקטין את האש .
  5. לקראת סוף הבישול יש להוסיף כפחת גדושה של מרק עוף ולערבב כל הזמן.
  6. במידה וחסר מלח יש להוסיף על פי הטעם.
  7. לתת לו לספוג את מרבית המים.
  8. בתאבון!
שלח לחבר הדפס מתכון