תבשיל נתח סלמון טרי
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
השף צ'רלי פדידה, מסעדת Olive Leaf אוליב ליף
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
2 נתחים של פילה סלמון 180 ג' כל
4 פרוסות חלה מתוקה מגוררת בפומפייה
100 ג' עדשים שחורות מבושלים עד לריכוך (לא יותר מדי)
2 שיני שום כתושים
1 עגבנייה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1/2 בצל סגול קלוץ דק
1/4 כפית צ'לי חריף יבש גרוס
2 כפיות לימון כבוש קצוץ
מיץ לימון מלימון אחד
1/2 כוס שמן זית
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
1 כפית כמון טחון
אופן ההכנה:
  1. תבשיל העדשים: מחממים מחבת עם 8 כפות שמן זית.
  2. מוסיפים את הבצל ולאחר דקה את השום, לאחר מכן את העגבנייה ולאחר 2 דקות את העדשים.
  3. מתבלים את התערובת במלח, פלפל וכמון.
  4. מוסיפים את הלימון כבוש, פטרוזיליה קצוצה וכף אחת של מיץ לימון - לערבב היטב. בודקים את הטעמים ואם חסר משלימים.
  5. הכנת הדג: מחממים מחבת טפלון עם כף שמן זית וצורבים את פילה הסלמון מכל צידו. מניחים על מגש אפייה.
  6. מערבבים את פירורי החלה עם שמן זית, צ'ילי חריף ומלח ופלפל. מדביקים את התערובת על נתחי הסלמון ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך אפייה של כ-5 דקות.
  7. שימו לב כי פירורי החלה לא ישרפו ויגיעה לדרגה הנכונה של פריכות וגוון זהוב.
  8. הניחו את תבשיל העדשים על גבי צלחת ומעליו פרשו את נתח הסלמון הפריך.
שלח לחבר הדפס מתכון