סברינה צרפתית
סוג המתכון:
מאפים
בעל המתכון:
השף מיקי שמו
כשר:
כן
דרגת קושי:
לבשלן המנוסה
מרכיבים:
לבצק:
1/2 3 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה מומסת
30 גרם שמרים
5 ביצים
לימון מגורד
1/2 כפית מלח
1 כוס מים

קצפת למילוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות סוכר

לסירופ:
5 כוסות מים
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 לימון (בפלחים)
1/2 תפוז (בפלחים)
2 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
  1. הכנת הבצק: מערבבים קמח, שמרים, סוכר ולימון מגורד.
  2. מכניסים את החמאה המומסת.
  3. מכניסים את הביצים מערבבים במערבל עם גיטרה.
  4. מוסיפים את המים בהדרגה עד עיסה הומוגנית.
  5. דגשים: זילוף - לא בלחץ. בתוך הסילקונים עד גובה החור באמצע.
  6. תפיחה - לא בחדר תפיחה אלא בחוץ. עד גובה הסילקון.
  7. אפייה - 180 מעלות בפיזקלי, 200 מעלות בטורבו. עד שבתוך הסברינה מתקבל צבע יפה, חשוב לאפות את זה כדי שזה יתייבש.
  8. מקררים - ומכניסים לניילון ולמקפיא.
  9. הכנת הסירופ: אחרי שהסירופ מוכן מורידים לאש נמוכה על מנת שהסירופ יבעבע ומוסיפים 1/2 כוס רום.
  10. בישול הסברינה: (לעבוד עם כף מחוררת). להזיז את הלהבה למצב הכי נמוך ושהכפתור יהיה לפני כיבוי.
  11. חשוב שהסירופ יהיה חם תחת אש נמוכה אבל לא יבעבע.
  12. לחתוך בסכין את הדפנות הלא יפות של הסברינות.
  13. להכניס אותם קודם על החלק החיצוני שהיה למעלה בתנור ל-2-3 דקות ואח"כ להפוך לעוד 2-3 דקות ולהוציא ישר ליד עם התחתית פלסטיק ולסחוט שלא יישאר הרבה רוטב.
  14. הכנת הקצפת: להקציף הקצפה מלאה ולזלף על - גבי הסברינה לאחר שהתקררה מסיום בישולה!
  15. לעטר בפרי ססגוני: תות, דובדבן,פטל וכו' .
שלח לחבר הדפס מתכון