דג בתנור
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
הגולש/ת אלינועד מור
כשר:
כן
זמן הכנה:
בערך כחצי שעה
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
כוס שמן זית
4 שיני שום מרוסקים
פלפל לבן
2 כפיות כמון
1 כפית כוסברה קצוצה
מלח
3 כוסות פירורי לחם
1/2 כוס בזיליקום קצוץ

1 ק"ג פילה דג (בקלה או אחר)
2 עגבניות גדולות קצוצות
2 שיני שום
1/2כוס פטרוזילה קצוצה
מיץ משני לימונים
מלח ופלפל טחון טרי
חתיכות לימון
אופן ההכנה:
  1. לחמם תנור ל- 180 מעלות
  2. לחמם השמן במחבת כבדה ולהכניס את השום ולבשל תוך כדי ערבוב למניעת שריפת השום כדקה.
  3. להוריד האש ולהוסיף פלפל לבן. כמון, מלח וכוסברה.
  4. להוסיף את פירורי הלחם ולערבב עד שהפירורים יהיו זהובים ופריכים.
  5. להוסיף הבזיליקום ולערבב שוב כדקה ולהסיר מהאש.
  6. לשטוף את חתיכות הפילה במים קרים וליבש במגבת ניר ולהניחם עם העור למטה בתבנית אפיה משומנת (שמן) .
  7. מעל לפזר את העגבניות הקצוצות ומעל לפזר את השום, פטרוזיליה ומיץ הלימון, מלח ופלפל. להניח מעל את
  8. תערובת פירורי הלחם בצורה אחידה
  9. לאפות בתנור שחומם מראש בערך כ- 20 דקות או עד שהדג מתפורר במגע מזלג.
הערות והמלצות:
לקשט עם חתיכות לימון
שלח לחבר הדפס מתכון