פילו ממולא בסלמון פירות יבשים ורוטב סילאן
סוג המתכון:
מאכלי ים, מאפים
בעל המתכון:
מסעדת ocean בר פירות ים - נסגר|מוסתר
כשר:
לא
דרגת קושי:
לבשלן המנוסה
מספר מנות:
2
מרכיבים:
רכיבים:

4 דפי פילו
50 גרם חמאה מומסת
250 גרם רצועות פילה סלמון נקיות מעור ועצמות
200 גרם תרד נקי
מעט שמן זית
1 בצל סגול קטן חתוך לקוביות קטנות
40 גרם משמשים מיובשים חתוכים לרצועות
20 גרם צימוקים
100 גרם גבינת ריקוטה מפוררת
30 גרם אגוזי מלך קצוצים
מעט מלח ופלפל גרוס

רוטב:

4 כפות סילאן
1/3 כוס מים
10 גרם צימוקים
מעט בצל ירוק חתוך
מעט פלפל גרוס
אופן ההכנה:
  1. 1. מטגנים את הבצל הסגול במעט שמן זית וחמאה.
  2. 2. מוסיפים את התרד לדקה נוספת, מסירים מהאש ומסננים.
  3. 3. מקררים את התערובת ומוסיפים 20 גרם צימוקים, משמשים, אגוזי מלך, גבינת ריקוטה מפוררת ומתבלים במלח ופלפל.
  4. 4. מצמידים 2 דפי פילו ומורחים בחמאה מסביב (במסגרת).
  5. 5. מניחים את רצועות הסלמון על דפי הפילו ומעליהם את תערובת התרד והפירות היבשים.
  6. 6. מקפלים את הפילו לצורת גליל סגור (מקפלים 2 צדדים מקבילים ומגלגלים).
  7. 7. מהדקים את הקצוות במעט חמאה ומורחים בביצה.
  8. 8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך 6 דקות.
  9. 9. מוציאים מן התנור, חוצים את הגליל באלכסון, ומכניסים ל-3 דקות נוספות על מנת שגם תכולת הגליל תתחמם.
  10. רוטב:
  11. 1. מחממים במחבת 4 כפות סילאן , 1/3 כוס מים ו- 10 גרם צימוקים.
  12. 2. מוסיפים מעט בצל ירוק ומעט פלפל גרוס.
  13. 3. כאשר התערובת רותחת, יוצקים מעל המנה.
שלח לחבר הדפס מתכון