פילה בקר ברוטב פסיפלורה בתוספת פירה שורשים
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
השף דודו גרינברג
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
מצרכים לפילה:
4 יח' מדליוני פילה בקר בעובי 5 ס"מ
1/4 כוס שמן זית
מלח גס, פלפל שחור גרוס

מצרכים לרוטב:
מיץ מ-4 יח' פסיפלורה
2 גבעולי טימין
1/2 צ'ילי טרי קצוץ
1/2 כוס יין לבן
מלח, פלפל גרוס
2 כפות סוכר

מצרכים לפירה:
2 יח' שורש פטרוזיליה חתוכים
2 יח' שורש סלרי חתוכים
2 יח' תחתיות ארטישוק חתוכות
2 יח' תפו"א גדולים חתוכים
עלים מ-2 גבעולי טימין
50 גר' מחמאה
מלח, פלפל לבן
מיץ מ-2 יח' פסיפלורה ללא גרעינים.
אופן ההכנה:
  1. הפירה: לתוך סיר עם מים נכניס את הפטרוזיליה, סלרי, תפו"א ותחתיות ארטישוק ונבשל עד להתרככות מלאה של כל החומרים ונוריד מהאש.
  2. נסנן את המים ונמעך טוב את החומרים יחד עם המחמאה ולאחר מכן נעביר דרך מסננת על מנת לקבל מחית חלקה.
  3. נוסיף את הפסיפלורה, מלח ופלפל ונניח בצד.
  4. הרוטב: נשים את כל החומרים בסיר קטן ונבשל עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם ונניח בצד.
  5. הפילה: נמרח את הפילה בשמן זית ונפזר בשני הצדדים מעט מלח ופלפל.
  6. נצלה במחבת או בגריל עד למידת העשייה הרצויה.
  7. להגשה : במרכז הצלחת נניח מדליון פילה בקר ולצידו נניח תחתית ארטישוק שהוקפצה בשמן זית וטימין.
  8. בתוכה נשים כף מהפירה, מלמעלה נזליף מעט מהרוטב ונניח גבעול טימין.
שלח לחבר הדפס מתכון