פילה טונה עם פטריות
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
השף אסף בוזגלו, מסעדת בוסטון
כשר:
לא
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
200 גרם סטייק טונה אדומהX 2
2 שיני שום פרוס דק
5 יח' פטריות פורטבלו חתוכות גס
5 יח' פטריות יער חתוכות דק
10 פטריות שמפניון חתוך גס
כוס יין אדום
כוס ציר דגים
3 בצלי שאלוט חתוכים דק דק
3 כפות חמאה
מלח,פלפל שחור גרוס לפי טעם
אופן ההכנה:
  1. אופן הכנת הרוטב :
  2. מטגנים במעט שמן זית את הפטריות הבצל והשום
  3. לאחר כ-5 דקות מוסיפים את היין האדום.
  4. לאחר שהצטמצם מוסיפים את ציר הדגים ומצמצמים כ-3 דקות מתבלנים וקושאים את הרוטב בחמאה על אש קטנה לאט לאט ומשלימים טיבול.
  5. אופן הכנת סטייק טונה:
  6. יש לתבלן במלח ופלפל את הסטייק ולסגור על מחבת לוהט עם מעט
  7. שמן זית .
הערות והמלצות:
מידת הצליה המומלצת הינה מדיום כדקה בישול מכל צד.
שלח לחבר הדפס מתכון