פילה סלמון טרי עם רוטב מיסו צ'ילי ואורז בסמטי
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
השף איילת אור, מסעדת OM - המסעדה נסגרה
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
2
מרכיבים:
2 יחידות פילה סלמון טרי נקי

לרוטב מיסו צ'ילי:
1 כוס ציר עוף
1 כף מיסו לבן
½ כפית דאשי
¼ צ'ילי טרי קצוץ
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות סויה
2 פרוסות ג'ינג'ר טרי
1 כף עלי כוסברה

לאורז בסמטי:
1 כוס אורז בסמטי שטוף
1כפית ג'ינג'ר טרי קלוף מגורד
2 כפות קוקוס
1 בצל ירוק קצוץ
מלח
1 ½ כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
  1. להכנת הרוטב - מבשלים את כל המרכיבים מלבד הכוסברה כ-10דקות
  2. לאחר שהרוטב מסמיך מעט מוסיפים את הכוסברה
  3. חולטים 2בצלים ירוקים במים רותחים ל-20 שניות
  4. להרכבת המנה מניחים סלמון על תבנית עם נייר אפייה ומתבלים בשמן זית, מלח ומעט מיץ לימון
  5. אופים בתנור כ-12 דקות בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות
  6. מניחים בצלחת עמוקה מעט אורז -אפשר להדק את האורז בתוך כוס ואז להפוך אותו לצלחת
  7. מניחים את הדג על האורז ועל הדג את הבצל ירוק
  8. שופכים מסביב את הרוטב בכמות נדיבה
  9. אפשר לקשט בפלח לימון ונבטי חמניה
שלח לחבר הדפס מתכון