פילה פורל על לביבות כרישה ובטטה
סוג המתכון:
תבשילים
בעל המתכון:
השף סהר רפאל, מסעדת כרמים
כשר:
לא
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
2 מנות
מרכיבים:
 2 דגי פורל מפולטים ונקיים מעצמות
 2 כפות שמן זית
 מלח גס
 פלפל שחור גרוס
 תבנית מרופדת בנייר אפייה


חומרים ללביבות:
 1 בטטה קטנה מגורדת בפומפייה
 1 כרישה קצוצה
 2 ביצים
 1 ענף תימין
 זרעי חרדל גרוסים
 מלח ופלפל
אופן ההכנה:
  1. אופן ההכנה:
  2.  הכנת הדג: מניחים את הפילטים של הפורל על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים במעט שמן זית ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס. אופים בטמפ' °200 צלזיוס במשך 10 דקות.
  3.  הכנת הלביבות: שוברים ביצה בשתי קערות נפרדות. בקערה הראשונה מניחים את הכרישה עם מלח ופלפל ומעט תימין. בקערה השנייה מניחים בטטה, מלח ופלפל וקורט זרעי חרדל. טורפים את המרכיבים בשתי הקעריות היטב, ומטגנים מהן לביבות קטנות במחבת טפלון עם נייר סופג מעל.
  4. אופן ההגשה: מניחים את דג הפילה על צלחת ההגשה, ומעליו עורמים לביבות בטטה. מעל מניחים דג פילה נוסף ומעליו את ליבבות הכרישה. עכשיו נוסיף מעט שמן זית ולימון בצד.
  5. ניתן להגיש בתוספת רוטב יוגורט.
  6. טיפ להכנה: מומלץ להכין את המסות של הלביבות מראש, וברגע שמכניסים לתנור את הדגים מטגנים את הלביבות - לטמפ' מושלמת של מרכיבי המנה בעת ההגשה.
שלח לחבר הדפס מתכון