פיג'ואדה
סוג המתכון:
תבשילים, טעם עולמי, שונות
בעל המתכון:
השף אומברטו טוקוס, מסעדת קאזה דו ברזיל אילת
כשר:
כן
זמן הכנה:
5 שעות
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
1 ק"ג שעועית שחורה ( יש להשרות במים ללילה לפני השימוש)
250 גר' נקניק מעושן ( רצוי קבנוס)
100 גר' חזה אווז מעושן חתוך דק
2 ראשי בצל קצוץ דק
2 ראשי שום טרי כתוש
7 עלי דפנה
2 ליטר מים
1כף שמן סויה
אופן ההכנה:
  1. שוטפים את השעועית היטב לאחר ההשריה.
  2. מחממים את המים יחד עם השעועית עד לרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה מאוד. מבשלים עד שהשעועית מתרככת ולהקפיד לערבב מדי פעם (משך כשעתיים וחצי), לאחר התרככות השעועית מוסיפים את עלי הדפנה.
  3. מטגנים במחבת משומנת מעט את חזה האווז. כאשר השומן של חזה האווז נמס, ממשיכים לטגן בו את הנקניק המעושן ולאחר מכן גם את הבצל והשום.
  4. מוסיפים את ה"מטוגנים" לסיר השעועית ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה נוספים.
  5. מוסיפים מלח ופלפל בסוף הבישול לפני כיבוי האש.
  6. ניתן להסמיך לפי הצורך ע"י הוספת קמח
שלח לחבר הדפס מתכון