פליה א פינו בעגבניות צרובות, ארטישוק, אנשובי ואוזו
סוג המתכון:
פסטות
בעל המתכון:
הגולש/ת שי עשאל "לברילה"
כשר:
כן
זמן הכנה:
30 דקות
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
4
מרכיבים:
500 גר' פליה א פינו מבושל לפי הוראות היצרן
8 כפות שמן זית
8 יח' ארטישוק (אפשר קפוא) חתוך לשישיות
10 יח' פילה אנשובי
4 יח' צ'ילי יבש שלם פרוס
מיץ מלימון 1
5 יח' עגבניות (מומלץת תמר)
1 כף עלי אורגנו טרי
6 שיני שום פלוחות
1 כף אוזו
אופן ההכנה:
  1. באש גלויה צורבים את העגבניות עד שהקליפה מתבקעת והעגבניות מעט משחירות, קולפים את העגבניות, מסירים את הגרעינים ופולחים לפלחים גסים. מחממים את שמן הזית ומאדים קלות את פלחי השום והצ'ילי, מוסיפים את האנשובי תוך ערבוב מתמיד, מוסיפים את ה ארטישוק והעגבניות הצרובות ומקפיצים קלות.
  2. מוסיפים את הפליה א פינו ומקפיצים יחדיו, מוסיפים את המיץ לימון ומכבים את האש.מוסיפים את האוזו ועלי האורגנו ומערבבים. מגישים מעוטר בתפרחת אורגנו.
  3. בתיאבון ובאהבה
שלח לחבר הדפס מתכון