גלילות חציל
סוג המתכון:
תוספות, שונות
בעל המתכון:
הגולש/ת מיה ב.ב
כשר:
כן
זמן הכנה:
30-40דקות
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
4-5
מרכיבים:
2-3 חצילים גדולים
500-600 גר' בשר טחון
חצי צרור פטרוזילה + חצי צרור כוסברה
1 תפו"א בינוני נוטה לגדול
1 בצל בינוני
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
מעט כורכום
מעט שמן + שמן לטיגון החצילים.
לרוטב:
2-3 עגבניות מגורדות בפופיה , שני שיני שום כתושות
פלפל שחור,מלח,מעט פפריקה מתוק או חריף לפי הטעם הרצוי
חצי כוס מים חמימים
אופן ההכנה:
  1. לקלף חצילים, לפרוס לאורך, לבזוק מלח ולהניח לשעה לפחות בשמש
  2. לאחר מכן יש לטגן משני הצדדים ואז להניח בנייר סופג.
  3. בקערה יש לערבב בשר טחון עם פטרוזיליה כוסברה ותפו"א שאותם טחנו במעבד מזון, לטבל עם מעט שמן להסעייף תבלינים ולהניח לספיגת הטעמים.
  4. יש לטגן במעט שמן במחבת טפלון קציצות בצורת קבבים מאורכים לטיגון קל עד לסגירת הקציצה , לקרר על נייר סופג.
  5. לקחת פרוסת חציל מאורכת להניח על קרש חיתוך להניח קציצת קבב עם הפנים אלינו ולגלגל לגלילה להניח בסר צפוף על גבי תבנית חד פעמית או פלטת פיירקס .
  6. לגרר עגבניות ולהסוף שום לטבל להוסיף מים ולצקת בעדינות מעל החצילים להכניס לתנור ל 200 מעלות לחצי שעה 40 דק'
הערות והמלצות:
חבר'ה יקרים מומלץ ביותר בהגשה עם לחם טרי או חלה של יום שישי
ולמי שלא יכול ללא אורז...
אז אין כמו אורז לבן אחד אחד וסלט ירקות טרי ליד !!!

באהבה
שלח לחבר הדפס מתכון