גלילות חצילים ממולאות בטונה וטחינה, סלט עשבי תבלין
סוג המתכון:
מאכלי ים, שונות
בעל המתכון:
השף טונה סטארקיסט
כשר:
כן
דרגת קושי:
לבשלן המנוסה
מרכיבים:
4 חצילים בינוניים
2 קופסאות טונה סטארקיסט - עם פלפל חריף או עם לימון לפי הטעם
4 כפות שמן זית
100 גרם טחינה גולמית
2 לימונים
2 שיני שום קלופות
1/4 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור נענע
כף שמן זית
100 גרם עגבניות שרי
אופן ההכנה:
  1. להכנת הטחינה: בקערת המיקסר הניחו 3 כפות טחינה גדושות, מיץ לימון אחד, 1/4 צרור פטרוזיליה, 1/4 צרור נענע, שיני השום מלח ופלפל ועבדו למשחה ירוקה. במידת הצורך הוסיפו מעט מים.
  2. מניחים שני חצילים לקלייה על להבת הגז למשך כשעה עד שהם רכים ונראים שרופים מבחוץ.
  3. מצננים ובאמצעות כף מוציאים את בשר החציל. קוצצים גס.
  4. להכנת המלית: ערבבו בקערה את הטונה, בשר החציל הקלוי ומעט מסלט הטחינה, תקנו תיבול עם מעט לימון ומלח. שימרו בקירור.
  5. מכינים את גלילות החציל: פרוסים את החצילים לפרוסות דקיקות לאורכו של החציל בעובי של כ 1/2 ס"מ, מפזרים מעט מלח ומעט שמן זית וקולים בתנור בתבנית עם נייר אפייה כ20 דקות.
  6. מוציאים ומניחים להתקרר על נייר סופג.
  7. מניחים בתחתיתה של כל פרוסת חציל קלויה כף מסלט הטונה והחצילים ומגלגלים לסיגר.
  8. מפרידים את עלי עשבי התבלין ומאחדים בקערה.
  9. מוסיפים את עגבניות השרי החצויות ומתבלים במלח, לימון ומעט שמן זית.
  10. מניחים מעל הגלילות ומגישים את רוטב הטחינה ליד.
שלח לחבר הדפס מתכון