מרק ארטישוק ירושלמי עם חציל קלוי
סוג המתכון:
מרקים, תוספות
בעל המתכון:
הגולש/ת השף מוריס הנדלר דן גורמה
כשר:
כן
זמן הכנה:
שעה וחצי
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
4
מרכיבים:
חומרים למתכון:
1 חציל מסוג "בלאדי" בינוני קלוי על האש.
500 גרם ארטישוק ירושלמי צלוי בנייר כסף.
מלח, פלפל שחור טחון.
750 סמ"ק ציר ירקות.
2-3 שני שום כתושות.
אופן הכנת ציר ירקות:
1 כרשה
1 בצל
1 גזר
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
2 עלי דפנה
3 גרגרים שלמים של פלפל אנגלי
מלח
מביאים לרתיחה בסיר ומבשלים במשך 40 דקות עד שעה ומסננים לנוזל.
אופן ההכנה:
  1. אופן הכנת המתכון:
  2. קולפים את החציל והארטישוק הירושלמי ומכניסים יחד עם השום למעבד מזון. טוחנים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  3. מכניסים את התערובת לסיר ומביאים לרתיחה איטית (על אש נמוכה), תוך ערבוב והוספת נוזל ציר הירקות בהדרגה, עד לקבלת סמיכות רצויה.
  4. טועמים ומשפרים טעמים לפי הצורך.
  5. אופן הגשה:
  6. מגישים בליווי נגיעות של שמנת מתוקה או צמחית.
  7. אפשר לקשט את המרק ברצועות דקיקות ("זוליין") של כרשה מטוגנת.
הערות והמלצות:
השף מוריס הנדלר מדן גורמה, המרכז ללימודים קולינאריים מרשת מלונות דן, מצביע על כמה מתכונותיו המעניינות של הארטישוק הירושלמי ויתרונותיו בבישול.
טעמו של הארטישוק הירושלמי יוצא דופן, עשיר ואיכותי ומעט מתקתק. אם צולים אותו בקליפתו בתוך נייר כסף מקבלים טעם מעט מעושן.
מרקמו של הארטישוק הירושלמי מחוספס ומזכיר שורש.
הארטישוק הירושלמי יכול לשמש בבישול כגורם מסמיך וזאת, משום שהוא מכיל "אינולין" סוג של פחמימה.
הארטישוק הירושלמי מתאים במיוחד למנות חורפיות כגון, מרקים, מחית או כתוספת ירק לצד מנה עיקרית.
ניתן להפוך את הארטישוק הירושלמי למחית ולהשתמש בו כמילוי לעופות, גלילות עגל, וירקות.
על אף קושי מסוים לקלפו, הארטישוק הירושלמי נוח לעבודה ולעיצוב ומזכיר מאוד את דרך העבודה עם תפוח אדמה.
מהארטישוק הירושלמי אפשר להכין גם גלידה בטעם מעניין מאוד.
שלח לחבר הדפס מתכון