עגל חלב ממולא במוס עגל, צ'ילי ואגוזי לוז ברוטב ציר
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
השף קולין גילון, מסעדת שיזן יפאס בר
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
10
מרכיבים:
2.5 ק"ג שוק עגל - לבקש מהקצב להוציא את העצם ולהשאיר רק את קצה הרגל
400 גרם בשר עגל טחון
2 חלבונים
300 גרם שמנת ריץ' לבישול
מלח ופלפל
100 גרם אגוזי לוז קצוצים
¼ פלפל צ'ילי קצוץ דק
100 גרם בצל אשלוט
100 גרם פטריות חתוכות לקוביות
100 גרם גזר חתוך לקוביות
צרור פטרוזליה קצוצה
אופן ההכנה:
  1. קוצצים את האשלוט ומטגנים בשמן זית, מאדים יחד עם הגזר והפטריות עד להתרככות, מוסיפים את הפטרוזיליה ומסירים מהאש.
  2. מניחים את הבשר הטחון במיקסר עם להב מתכת, מוסיפים מלח, פלפל וחלבונים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה, לא יותר מידי.
  3. מוסיפים בשלבים את השמנת תוך כדי ערבול והפסקה, מעבירים לכלי ומערבבים עם הירקות שאידינו עם הצ'ילי והאגוזים.
  4. מושחים את העגל בשמן זית, מלח ופלפל, ממלאים את כיס השוק בתערובת וקושרים את הבשר.
  5. צולים במשך 20 דקות ב- 250 מעלות ואז מנמיכים ל-180 מעלות למשך שעה.
  6. להגשה יש לפרוס ולשפוך את נוזלי הבישול שסוננו.
שלח לחבר הדפס מתכון