עגל חלב ממולא במוס עגל לצד אפונה סינית
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
מסעדת שיזן יפאס בר
כשר:
כן
זמן הכנה:
שעה
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
10
מרכיבים:
2.5 ק"ג שוק עגל (לבקש מהקצב שיוציא את העצם וישאיר רק את קצה הרגל)
400 גר' בשר עגל טחון
2 חלבונים
300 גר' שמנת לבישול
מלח ופלפל
100 גר' אגוזי לוז קצוצים
¼ פלפל צ'ילי קצוץ דק
100 גר' בצל שאלוט
100 גר' פטריות חתוך לקוביות
100 גר' גזר חתוך לקוביות
צרור פטרוזליה קצוצה

לאפונה הסינית:
1/2 ק"ג אפונה סינית
מלח
אופן ההכנה:
  1. קוצצים את השאלוט ומטגנים בשמן זית.
  2. מאדים יחד עם הגזר והפטריות עד להתרככות, מוסיפים את הפטרוזיליה ומסירים מהאש.
  3. שמים את הבשר הטחון במיקסר עם להב מתכת, מוסיפים מלח פלפל וחלבונים, מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה, לא יותר מדי.
  4. מוסיפים בשלבים את השמנת תוך כדי ערבול והפסקה. מעבירים לכלי ומערבבים עם הירקות שאודו עם הצ'ילי והאגוזים.
  5. מושחים את העגל בשמן זית מלח ופלפל, ממלאים את כיס השוק בתערובת וקושרים את הבשר.
  6. צולים במשך עשרים דקות ב-250 מעלות ומנמיכים ל-180 מעלות למשך שעה.
  7. חולטים את האפונה הסינית במים רותחים עם מלח למשך שתי דקות.
  8. מעבירים את האפונה למי קרח.
  9. פורסים את העגל לפרוסות ושופכים את נוזלי הבישול שסוננו.
  10. מחממים במחבת את האפונה הסינית, עם מעט שמן זית ומלח גס.
  11. מניחים את האפונה לצד פרוסות השוק ומגישים.
שלח לחבר הדפס מתכון