פיצה קלה (ללא שמרים)
סוג המתכון:
מאפים, שונות
בעל המתכון:
הגולש/ת אסנת ואבי עסור
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
חומרים לתחתית:
2 כוסות קמח
1/3 כוס שמן
2/3 כוס חלב
3 כפיות אבקת אפיה (שקית אחת)
1 כפית מלח

חומרים לרוטב:
200 גרם רסק עגבניות
1/6 כוס מים
1/6 כוס שמן
1 כפית אורגנו
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
מעט אבקת שום

לציפוי:
200 עד 300 גרם של גבינה מגורדת: . כל סוג של גבינה צהובה שיש לכם בבית, ככל שיותר מגוון - יותר טוב
אופן ההכנה:
  1. ערבב את החומרים היבשים.
  2. ערבב את השמן והחלב ושפוך מעל החומרים היבשים.
  3. ערבב עם מזלג עד שהבצק נפרד מצידי הקערה.
  4. חלק לשני כדורים. רדד, ושים על תבנית.
  5. על התחתית המרודדת בתבנית שפוך שכבה של רוטב (הכמות מספיקה לשתי פיצות).
  6. כסה בגבינה בנדיבות והוסף כל תוספת שתרצה: בצלים, פטריות, זיתים וכו'.
  7. יש לאפות בחום של בין 200 ל- 220 מעלות במשך עשרים דקות.
שלח לחבר הדפס מתכון