ריזוטו פירות יבשים בניחוח וניל
סוג המתכון:
תבשילים
בעל המתכון:
מסעדת Ducks
כשר:
לא
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
מרכיבים לריזוטו
1 ליטר ציר ירקות
30 גר' חמאה
2 שיני שום קצוצות
חצי שומר קצוץ
(280 גר') 1.5 כוסות אורז ארבוריו (אורז לריזוטי)
1 כוס יין לבן
מלח פלפל שחור

לפירות יבשים
חצי כוס סוכר+ 1 כוס מים
50 גר' משמש יבש חתוך לקוביות
50 גר' שזיף יבש חתוך לקוביות
30 גר' תמרים מגילענים חתוך לקוביות
50 גר' צימוקים
מעט פלפל שחור גרוס
20 גר' אגוזי מלך שבירים
20 גר' שקדים מילבנים
1 כלי דבש
חצי מקל וניל חצוי לאורכו
מיץ מחצי לימון
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
  1. אופן הכנת הריזוטו
    מחממים את הציר בסיר
    ממיסים את החמאה ומאדים את הבצל השומר והשום
    מוסיפים את הריזוטו ומערבבים
    מוסיפים את היין ומבשלים עד שהיין מתאדה
    מוסיפים את ציר הירקות בהדרגה. חצי כוס בכל פעם עד שהציר נספג, ולבסוף מתקבל ריזוטו מדרגת אל דנטה
    מתבלים במלח ופלפל
  2. אופן הכנת הפירות היבשים
    מחממים בסיר את הסוכר והמים
    מוסיפים את כל המרכיבים כולל את מקל הוניל
    מבשלים כ- 30 דק' לקבלת ריבת פירות יבשים
    במידת הצורך להוסיף מים.

    הרכבת המנה
    מניחים על צלחת אישית מהריזוטו החם. מפזרים מעל את הפירות היבשים ומעט מסביב לצלחת.
    מעטרים במקל וניל או עשב ירוק
שלח לחבר הדפס מתכון