סופגניות
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
השף זיו שלף
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
קילו קמח
240 מ"ל חלב
50 ג' שמרים טחונים
160 ג' סוכר
6 ביצים
2 כפות גרנד מרינייר או ברדי
1 מקל וניל או כפית תמצית וניל
8 ג' מלח
1 תפוז מגורד
160 ג' חמאה רקה
שמן לטיגון
אבקת סוכר לקישוט
ריבה טובה למלוי
אופן ההכנה:
  1. מערבבים יחד במיקסר את הקמח, חלב, שמרים, סוכר, ביצים, גרנד מרינייר, וניל, מלח והתפוז.
  2. מעבדים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עד שהחמאה נבלעת כולה בבצק.
  4. מניחים את הבצק לתפוח כשעה.
  5. לאחר מכן מרדדים את הבצק לתבנית משומנת לעובי 2 או 3 ס"מ.
  6. קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס וכמובן ניתן ליצור עם הידיים כדורים.
  7. לאחר מכן מניחים את הסופגניות בתבנית לתפיחה נוספת של שעה (עד להכפלת הנפח).
  8. לאחר התפיחה מטגנים את הסופגניות בחום בינוני למשך 2-3 דקות בכל צד, עד לגוון צבע חום (חשוב לראות שהשמן לא חם מדי).
  9. לאחר הטיגון מניחים על נייר סופג מזריקים פנימה ריבה בעזרת שק זילוף או מזרק.
  10. מפזרים אבקת סוכר מעל ובתיאבון.
שלח לחבר הדפס מתכון