בצק פילו ביתי
סוג המתכון:
מאפים
בעל המתכון:
הגולש/ת אסנת ואבי עסור
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
½ ק"ג קמח
1 כוס מים
1 כף שמן
½ כפית מלח
אופן ההכנה:
  1. בקערה מניחים את הקמח ומוסיפים בהדרגה את שאר החומרים. ללוש עד לקבלת בצק אחד אך לא דביק.
  2. להניח את הבצק למנוחה ולהתפחה, מכוסה. (אם חסר מים אפשר להוסיף מעט כל פעם ובהדרגה).
  3. לקרוץ 5 חתיכות מהבצק וליצור כדורים בגודל אגרוף, גודל החתיכות כגודל תבנית האפיה.
  4. (את שאר הבצק נניח בצד, מכוסה, גומרים לעבוד עם ה-5 האלו, בהמשך נעבוד עם עוד 5 חתיכות).
  5. ללוש את הכדורים היטב ואח"כ לפתוח עלה, על משטח עבודה בעזרת מערוך גדול.
  6. ממשיכים לפתוח את העלה עם המערוך ובעזרת הידיים מותחים (וזאת עם כריות האצבעות להיזהר לא עם צפרניים שהבצק לא ייקרע) עד לגודל התבנית הרצויה. הבצק צריך להיות דק מאוד.
  7. מעבירים את הבצק לייבוש מעל סדין.
  8. את שאר הבצק להכין באותה הצורה.
  9. קיצור לדרך הכנה - ללא ייבוש
  10. להכין את הכדורים פתוחים ומתוחים (לפתוח כל אחד בנפרד) להניח מעל תבנית האפיה המשומנת כשבין כל עלה לעלה מורחים בשמן.
הערות והמלצות:
מרגע הכנתו של הבצק צריך להשתמש בו.
אפשרויות מילוי -בשר בתוספת בצל מטוגן ותבלינים, גבינה בולגרית, תפו"א.

אפשרויות נוספות:
לפשטידה - 6 עלי פילו כשביניהם למרוח שמן להניח על הכל תערובת בשר/גבינות ומעל שוב 6 עלים כשביניהם מורחים שמן. מעל הפשטידה למרוח שוב בשמן.
לבורקס - לפתוח על משטח עבודה עלה מלבני למלא מה שרוצים לסגור בצדדים ולגלגל לצורת חילזון.
שלח לחבר הדפס מתכון