דונאטס
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
הגולש/ת שף פרטי
כשר:
כן
זמן הכנה:
עד 3 שעות
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
8
מרכיבים:
1 ק"ג קמח לבן מנופה
1 כוס מים
1/2 כוס סוכר לבן
2 ביצים
1 כפית מלח
1 חבילת שמרית
90 גרם חמאה
1 כפית ברנדי
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
  1. להכניס למיקסר: קמח , סוכר ושמרים במשך 2 דקות.
  2. להוסיף מים, ביצים, וניל וברנדי ולהמשיך לערבל במשך 5 דקות במהירות הכי נמוכה.
  3. להוסיף מלח וחמאה לחמש דקות נוספות
  4. מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ובמגבת ומניחים לתפוח במקום חמים למשך שעה לפחות עד אשר התערובת הכפילה את גודלה.
  5. לאחר ההתפחה , לשים עם מעט קמח להוצאת האויר ויוצרים כדורי סופניות. .( אני אישית אוהב אותם קטנים , ככה גם פחות משמין...)
  6. מכסים במגבת לחה להתפחה נוספת של 1/2 שעה
  7. מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק ומטגנים שתיים /שלוש דקות מכל צד עד לקבלת צבע זהוב
הערות והמלצות:
מילויים וציפויים
כל אחד וטעמו הוא,
ריבת תותים
ריבת חלב
שוקולד נוטלה
שוקולד לבן למריחה
קרם נוגט
קרם חלווה
אפשר לפזר אבקת סוכר
קוקוס קלוי
פיסטוקים קלויים
סוכריות צבעוניות
שלח לחבר הדפס מתכון