דג דניס
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
מסעדת פאסיפיק
כשר:
כן
דרגת קושי:
לבשלן המנוסה
מרכיבים:
4 דגי דניס מפולפלים (8 פילטים)
1 כף חמאה + 1 כף שמן זית
מלח + פלפל
מנגו צהוב
2 מנגו מאיה על קליפתו
מעט שמנת
מלח גס + פלפל שחור גרוס

לרוטב
200 מ"ל ציר דגים מצומצם
50 גר' חמאה
2 שיני שום פרוסים
מיץ מלימון 1
אופן ההכנה:
  1. במחבת טפלון שמים את החמאה והשמנת ,כשהחמאה נמסה שמים את הדגים עם העור כלפי מטה ,מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-2 דקות מכל צד ,מוציאים את הדגים מהמחבת .
  2. לרוטב:
  3. מרתיחים את ציר הדגים ,מוסיפים את השום ואת המיץ לימון ובסוף את החמאה לאט ,לאט ובהדרגה. כשהחמאה נמסה כולה אפשר לשפוך את הרוטב על הדגים .
  4. למנגו:
  5. את המנגו פורסים ל- פרוסות שבין הגרעין לאורך המנגו (משאירים את הקליפה), מורחים מעט שמן זית ומתבלים במלח גס ופלפל גרוס וצורבים את המנגו על צידו האכיל (ללא הקליפה),על מחבת ברזל לוהטת למס' שניות .
  6. לוויניגרט רימונים :
  7. המתכון לוויניגרט כמו הוויניגרט לחצילים- מוסיפים בזיליקום פטרוזיליה ועירית, מערבבים ברוטב.
שלח לחבר הדפס מתכון