דג פורל ברוטב יין לבן ופטריות עם פירה סלק
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
מסעדת אדיסון | נסגר | מוסתר
כשר:
לא
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
לפירה סלק:
½ תפוח אדמה מקולף וחתוך גס
½ סלק מקולף וחתוך גס
20 גר' חמאה
1-2 כפות שמנת מתוקה
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
1 פטריית פורטובלו גדולה
שמן זית לטיגון

לרוטב:
3-4 פטריות שמפיניון
1 פטריות יער
2 כפות יין לבן
½ כפית חמאה
1 שן שום פרוסה
קורט צ'ילי קצוץ

1 דג פורל מפולט
אופן ההכנה:
  1. פירה הסלק:
    מבשלים בסירים נפרדים את תפוח האדמה והסלק עד שהם מתרככים, כ- 20-30 דקות. מסננים, מרסקים ומוסיפים בהדרגה את החמאה, השמנת (ניתן להוסיף פחות שמנת בכדי לקבל פירה מוצק יותר), מלח, פלפל, ואגוז מוסקט. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק.

    מסירים את רגלי פטריות הפורטובלו, חורצים ריבועים בראשי הפטריות בעזרת סכין וניתן גם לחתוך את ראש הפטריות בצורת עיגול בעזרת פורמה. מטגנים את הפטריות בשמן זית משני הצדדים, מסירים מהאש ומסננים מהשמן.
  2. הרוטב:
    מקפיצים את פטריות השמפיניון ואת פטריות היער, מוסיפים את השום הפרוס והצ'ילי, מטגנים 1-2 דקות מוסיפים יין לבן ומצמצמים במשך 1-2 דקות. מתבלים לפי הטעם וקושרים עם חמאה.

    ממליחים ומפלפלים את הפילטים, מניחים במחבת עם חמאה ושמן זית עם הצד של העור כלפי מטה. מטגנים במשך 2-3 דקות מכל צד, מסירים מהאש ומסננים מהשמן.

    להגשה מסדרים מצע של רוטב הפטריות, מעל מניחים את הפילטים ובצד את פטריות הפורטובלו ופירה הסלק. מקשטים עם עירית קצוצה.
שלח לחבר הדפס מתכון