דבלים ממולאות בבשר טלה וחיטה ירוקה
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
מסעדת מנדרין
כשר:
לא
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
רכיבים:
(ל- 4 מנות)
8 דבלים
140 גר' בשר בקר רזה טחון
60 גר' בשר טלה טחון
100 גר' פריקה- חיטה ירוקה מעושנת
1.5 כוס יין אדום
6 כפות דבש
6 שיני ציפורן
1/4 כפית קינמון טחון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
  1. אופן ההכנה:
  2. משרים את הדבלים ביין למשך לפחות שעה.
  3. מכסים את הפריקה במים ומשרים למשך כ-20 דק' ובסופן מסננים.
  4. מערבבים את בשר הבקר והטלה עם מעט קינמון טחון, מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים מעט את הבשר תוך כדי ערבוב.
  6. מקררים מעט את הבשר הצלוי ומערבבים לתוכו את הפריקה
  7. חותכים חתך קטן בדבלים מצידן העליון וממלאים בתערובת הבשר
  8. לתוך היין שבו הושרו הדבלים מערבבים היטב את הדבש ואת שיני הציפורן ויוצקים מעל הדבלים.
  9. מוסיפים לסיר את שאריות תערובת הבשר והפריקה.
  10. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה, ללא מכסה, במשך כ-20 דק' עד אשר כמעט כל הנוזלים נספגו.
שלח לחבר הדפס מתכון