פילה פורל על מצע של עלי גפן ממולאים
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
השף סהר רפאל, מסעדת כרמים
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
4
מרכיבים:
4 יחידות פילה פורל
עלי גפן טריים (4 עלים לכול מנה)
250 גרם גבינת עיזים
100 גרם פרמזן
טימין
2 שיני שום
½ שמנת מתוקה
1 גרם חמאה
זעפרן
ענף רוזמרין
אופן ההכנה:
  1. מתבלים את הפילה בשמן מלח ופלפל ומניחים בצד. חולטים במים את העלי גפן למשך חצי דקה ומעבירים למי קרח. מערבבים את הגבינות בקערה נפרדת ,מוסיפים שן שום כתושה מתבלים במלח ,פלפל וטימין קצוץ.
  2. מניחים את העלי גפן על משטח ישר ,במרכז העלה מניחים חצי כף מהתערובת גבינות ,מקפלים מהצדדים ומגלגלים. מניחים את הפורל ולציידו את עלי הגפן הממולאים בתבנית אפייה עם נייר פרגמנט מכניסים לתנור ל- 8 דקות בחום של 180 מעלות.
    אופן הכנת הרוטב:
  3. מחממים חמאה במחבת ,מוסיפים קורט זעפרן,מעט מלח ופלפל, ,ענף רוזמרין ושם שום שלמה. מוסיפים את השמנת למחבת ומצמצמים את הרוטב למשך 4-5 דק' ,בתום הבישול מוציאים את שן השום.
  4. הגשה:
  5. מניחים 4 יחידות של עלי גפן על צלחת שטוחה עליהם מניחים את הפילה
  6. מזליפים מעט מהרוטב מעל הפילה ובציידי המנה.
שלח לחבר הדפס מתכון