סופגניה קלאסית
סוג המתכון:
מאפים
בעל המתכון:
מסעדת שמו
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
ק"ג קמח
1/3 כוס סוכר (50 גר')
1 כפית מלח (10 גר')
3/4 כוס חלב/מים (150 גר')
4 ביצים
175 גר' חמאה
20 גר' שמרים – שימרית – שמרים טריים שאין צורך בהמסתם!
1 כף ברנדי
אופן ההכנה:
  1. מערבבים במיקסר, עם וו לישה, את הקמח, שמרים, סוכר וחלב.
  2. מוסיפים את הביצים, מלח ולשים במשך 7 דק' במהירות בינונית-איטית.
  3. מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.
  4. מוציאים הבצק ועוטפים בניילון נצמד מקומח למשך שעה וחצי בטמפ' החדר, עד הכפלת נפח הבצק. מוציאים את האוויר מהבצק ומכסים שנית בניילון ומכניסים למקרר למשך כשעתיים.
  5. מחלקים את הבצק ל-40 יח' של 35 גר' כ"א ומגלגלים לכדורים. מתפיחים עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר.
  6. מחממים שמן בוטנים, חמניות או כותנה.
  7. מטגנים כך שראשית מכניסים את החלק שקיבל "קליפה" לשמן והופכים לאחר כ-3 דקות למשך 3 דקות נוספות.
  8. ממלאים בעזרת שק זילוף בריבת משמש, ריבת חלב, פובידל, רוזמרי או ריבה מעורבת
  9. בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים
שלח לחבר הדפס מתכון