מוס שוקולד
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
השף משה כהן, מסעדת אנג'לינה
כשר:
כן
זמן הכנה:
שעתיים +
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
170 גר' שוקולד בלגי מריר
50 מ"ל ברנדי או ויסקי
60 גר' חמאה
225 גר' שמנת מתוקה
4 חלמון
4 חלבון
1/4 כפית קינמון
קמצוץ מוסקט
אופן ההכנה:
  1. ממיסים בסיר כפול שוקולד וחמאה במים.
  2. מקציפים במיקסר חלמון, עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
  3. מוסיפים את השוקולד המומס, ויסקי ותבלינים.
  4. מקציפים את השמנת המתוקה עד שנוצר קצף יציב.
  5. מקפלים את הקצף לתוך תערובת השוקולד והחלמונים.
  6. מקציפים בקערת מיקסר חלבון ומקפלים לתערובת.
  7. יוצקים לקערת הגשה ומקררים במשך כמה שעות.
שלח לחבר הדפס מתכון