עוף חמוץ מתוק סיני
סוג המתכון:
טעם עולמי, שונות
בעל המתכון:
הגולש/ת ליאור יצחק
כשר:
כן
זמן הכנה:
שעה וחצי
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
לחמישה אנשים
מרכיבים:
1 גוש חזה עוף שניצל חתוך לריבועים של 5 על 5
1 כוס קמח לבן
1כפית אבקת אפייה
לרוטב:
8 כפות חומץ
8 כפות סוכר
חצי כפית קורונפלור מומס במים קרים
2 כפיות פפריקה
1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
  1. מחממים בווק שמן עמוק לבנתים חותכים את הגוש חזה שניצל לריבועים של 5 על 5 ואחרי שחותכים את הגוש חזה מבינים בלילה של קורונפלור קמח ומוסיפים מים כך שתיהיה עיסה לא סמיכה מדי ולא דלילה מדי
  2. טובלים את ריבועי החזה בבלילה ומנסים בעזרת שני כפות ליצור עיגולים אחרי שיוצרים את העיגולים זורקים למחבת עד להזהבה.
  3. אחרי ההזהבה מסננים את העיגולים במסננת\ נייר סופג.
  4. לרוטב: מרתיחים בסיר קטן כוס מים אחרי הרתיחה שמים בסיר שמונה כפות חומץ ושמונה כפות סוכר ומערבבים עד להמסת הסוכר
  5. אחרי המסת הסוכר שמים כף של פפריקה כדי להפוך את הרוטב לאדמדם
  6. ממיסים קורונפלור בקצת מים קרים ושמים את הקורונפלור בסיר של הרוטב ומערבבים אחרי שרואים שהרוטב סמיך מוזגים את הרוטב אל כדורי העוף.
  7. מסדרים בצלחת ומגישים.
  8. בטעבון ליאור
הערות והמלצות:
1. לא חייב לחמם את השמן בווק אפשר גם בסיר חוץ מסיר נירוסטה.
2.לפי הטעם אפשר להוסיף 1 כפית קטשופ אבל לא הייתי ממליץ משום שהקטשופ נותן חמצמצות ומתיקות יותר ממה שצריך
שלח לחבר הדפס מתכון