עוף ברוטב דבש עם תפוחי אדמה
סוג המתכון:
עופות
בעל המתכון:
הגולש/ת סמדר
כשר:
כן
זמן הכנה:
30 דקות (יממה מראש)
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
6
מרכיבים:
עוף מחולק ל 6 מנות
3 כפות שמן
כוס דבש
3 שיני שום כתושות
חצי כוס רוטב סויה
1/3 כוס חומץ בלסמי
6 תפוחי אדמה
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את חומרי הרוטב : שמן, דבש, סויה, חומץ בלסמי ושום.
  2. משרים את העוף ברוטב למשך יממה (אם העוף אינו טבול במלואו - רצוי להוסיף כמויות שוות מכל המרכיבים של המרינדה.
  3. לאחר יממה מוציאים את העוף מהמקרר ושופכים את המרינדה עד שישאר שליש או פחות.
  4. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות, מסדרים בתבנית (עדיף תבנית עמוקה מזכוכית) ושופכים פנימה את המרינדה
  5. מסדרים את חלקי העוף מעל מעל תפוחי האדמה.
  6. אופים ב180 מעלות עם נייר כסף . לאחר 20 דקות כסף, הופכים את העוף ל"שיזוף דו צדדי", ומורידים את נייר הכסף למען ההשחמה.
  7. מבשלים עוד כ20 דקות או עד שהעוף רך ושחום.
הערות והמלצות:
במידה ונשאר רוטב בתחתית התבנית, יש לצקת אותו מעל העוף.
או להוסיף אורז שהוכן מראש.
ניתן להוסיף מרכיבים שונים למרינדה כמו פפריקה מתוקה או מעט ג'ינג'ר (קורט) מגורר לפי הטעם האישי.
שלח לחבר הדפס מתכון