עוף בתנור על מצע של תפו"א, אורז וגזר
סוג המתכון:
עופות
בעל המתכון:
הגולש/ת לש3 לש3
כשר:
כן
זמן הכנה:
90 דקות
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
3
מרכיבים:
לעוף

3 כרעיים מופרדות
1 בצל קצוץ דק
2 בצל ירוק
3 שיני שום קצוצות דק
¼ פלפל חריף קצוץ
10 צימוקים
3 משמישים יבשים חתוכים
1 סלסלת פיטריות פורטובלו
שליש כוס שמן קנולה
¼ כוס ברנדי/ או יין לבן יבש
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום
מלח, פלפל שחור

לאורז

3 כפות שמן קנולה
1 כוס אורז
½1 כוסות מים רותחים
1 כפית אבקת מרק עוף
½ כפית כמון
½ כפית קרי
מלח, פלפל שחור טחון

לתבנית

3 תפו"א
3 גזרים
¼ כפית זעפרן מושרה בשליש כוס מים חמים לחצי שעה
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את תפוחי האדמה והגזרים בישול חלקי (כ 15 דקות) ושמים בצד.
  2. הכנת העוף: בסיר על אש בינונית מוסיפים את שליש כוס שמן הקנולה. מוסיפים את הכרעיים החצויות ומשחימים אותן מכל הצדדים. מוציאים אותן לאחר מכן ושמים בצלחת בצד. מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ ומאדים אותו כשתי דקות תוך כדי ערבוב. לאחר מכן מוסיפים את הבצל הירוק ורבע הפלפל החריף, מאדים שוב כשתי דקות. מוסיפים את השום ושוב מאדים שתי דקות. לאחר מכן מוסיפים את הצימוקים והמשמשים המיובשים.
  3. חותכים את הפיטריות לחתיכות קטנות ומוסיפים לסיר. מבשלים על אש בינונית 10 דקות. מחזירים את הכרעיים לסיר, מוסיפים את התבלינים (פפריקה מתוקה,כורכום), מלח ופלפל שחור. לבסוף מוזגים לסיר את היין הלבן היבש או הברנדי. מביאים את הכל לרתיחה ואח"כ מורידים את עוצמת האש לנמוכה. מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות. בסיום זמן הבישול הרוטב אמור להיות סמיך.
  4. הכנת האורז: לסיר קטן ובאש בינונית להוסיף 3 כפות שמן קנולה. להכניס את כוס האורז ולערבב היטב כך שכל גרגירי האורז יצופו בשמן. להוסיף את התבלינים (כמון, קרי), אבקת המרק, מלח והפלפל השחור ולערבב היטב.לגעת באורז עם האצבעות, כאשר מרגישים שהוא חם להוסיף את המים הרותחים ולערבב היטב. לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה 5 דקות בלבד- בישול חלקי.
  5. בתבנית פיירקס: לשמן את התבנית בעזרת תרסיס שמן קנולה. את תפו"א והגזרים שבישלנו בישול חלקי יש לפרוס לפרוסות. בתחתית התבנית המשומנת לשים את פרוסות תפוח האדמה ולכסות כך את כל התחתית (אם נשארו עוד פרוסות תשתמשו בהם בסוף לצורך השכבה האחרונה). מעל תפוחי האדמה לשים את האורז שבישלנו חלקית כך שיכסה אותם. מעל האורז לשים שכבת כיסוי של גזר. מעל שכבת הגזר אנו מזליפים את שליש כוס הזעפרן המושרה כך שיחלחל לשכבות התחתונות. לאחר מכן מוסיפים את הכרעיים שבישלנו בסיר מעל שכבת הגזר ומעל הכרעיים מוזגים את כל הרוטב הסמיך מהסיר שבושלו בו הכרעיים (אם נשארו עוד פרוסות תפו"א שימו אותם כעת כשכבה אחרונה).
  6. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' 180°C למשך 50 דקות. ב 5 דקות האחרונות יש להסיר מהתבנית את כיסוי האלומיניום כדי להשחים במקצת את העוף.
  7. בתיאבון !!!
הערות והמלצות:
תהליך קצת ארוך אך משתלם בסוף- ממש טעים !!!
שלח לחבר הדפס מתכון