חזה עוף בשומשום
סוג המתכון:
עופות, טעם עולמי
בעל המתכון:
מסעדת הסינית האדומה
כשר:
לא
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
200 גרם חזה עוף פרוס לרצועות
מלח ופלפל לבן
1 כף ברנדי
1 כף רוטב צדפות
3/4 כוס קורנפלור
שומשום
שמן עמוק

לרוטב חמוץ - מתוק:
1 כוס חומץ
2 כוסות סוכר
מעט צבע מאכל אדום
50 גרם קורנפלור
1 כף מלח
אופן ההכנה:
  1. 1. מתבלים את חזה העוף.
  2. 2. מערבבים קורנפלור עם שליש כוס מים, לבלילה סמיכה, טובלים בה את רצועות העוף.
  3. 3. טובלים כל רצועה בנפרד בקערה עם שומשום ומטגנים בווק באש בינונית, בשמן חם ועמוק, עד זהוב.
  4. 4. מגישים עם רוטב חמוץ - מתוק.
  5. 5. להכנת הרוטב, מביאים לרתיחה חומץ וסוכר, תוך בחישה, עד שהסוכר נמס.
  6. 6. מוסיפים מעט צבע מאכל אדום וקורנפלור ומלח מהולים בשליש כוס מים.
  7. 7. בוחשים ומבשלים עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
שלח לחבר הדפס מתכון