ריבועי גבינה מלוחים עם גבינת פרמז'ן מוקרמת
סוג המתכון:
מאפים
בעל המתכון:
השף דקל אשכנזי
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
100 ג' חמאה
180 ג' קמח מנופה
20 ג' מלח
150 ג' גבינה צהובה מפוררת
חלמון
מעט חלב להרטבת הבצק במידה ויבש
כפית אבקת אפייה
ביצה לבירוש
גבינת פרמז'ן מפוררת לפיזור
קצח ושומשום לפי הטעם
אופן ההכנה:
  1. מערבבים חמאה, קמח, מלח, גבינה צהובה, חלמון ומעט חלב לבצק אחיד.
  2. מרדדים לעלה בעובי 1.5ס"מ. מסמנים ריבועים וחותכים.
  3. מושחים בביצה טרופה ומפזרים גבינה, קצח ושומשום לפי הטעם.
  4. אופים בחום 180 מעלות למשך כ-25 דקות עד להשחמת הגבינה.
  5. עוגיות אלו טעימות כאשר התיישנו יום אחד בכלי סגור ולצד יין משובח.
שלח לחבר הדפס מתכון