עוגת גבינה אפויה כשרה לפסח
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
מסעדת אדלה
כשר:
כן
זמן הכנה:
כשעה
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
12
מרכיבים:
200 גרם עוגיות יין כשרות לפסח
1/2 חב' חמאה (50 גרם) מומסת
6 ביצים
2 גביעי גבינה לבנה 9% (500 גרם)
2 גביעי שמנת חמוצה (400 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם) + 2 כפות
1/2 כפית תמצית וניל
גרידה מלימון אחד
אופן ההכנה:
  1. לבסיס:
    טחון את הביסקוויטים עד לקבלת מרקם דק
  2. לערבב עם החמאה המומסת
  3. להדק את התערובת לתחתית התבנית

    לקרם:
  4. להקציף קלות את הגבינה,עם 1 גביע שמנת חמוצה וכוס סוכר ולהוסיף את הביצים אחת-אחת. להוסיף את גרידת הלימון ואת תמצית הוניל.
  5. לצקת את התערובת לתבנית ולאפות כ-40 דקות בחום של °170
  6. להוסיף 1 גביע שמנת חמוצה ו-2 כפות סוכר, להחזיר לתנור למספר דקות ולצנן.
הערות והמלצות:
רצוי להכין את העוגה יום מראש
המתכון באדיבות ביסטרו בר אדלה*
שלח לחבר הדפס מתכון