עוגת גבינה קלה לאפיה
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
הגולש/ת אסתי טל
כשר:
כן
זמן הכנה:
60 דקות
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
1
מרכיבים:
לעוגה:

3 גביעי גבינת 5%
1 גביע שמנת חמוצה
3 כפות גדושות של קורנפלור
1 אבקת פודינג וניל
1 כף רום
6 חלמונים
6 חלבונים
1 כוס סוכר

לקרם:

1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב קר
1 אבקת פודינג וניל
אופן ההכנה:
  1. לערבב מצרכים אלו בקערה:
    3 גביעי גבינת 5%
    1 גביע שמנת חמוצה
    3 כפות גדושות של קורנפלור
    1 אבקת פודינג וניל
    1 כף רום
    6 חלמונים
  2. להקציף 6 חלבונים + 1 כוס סוכר. לאחר ההקצפה להוסיף לתערובת שהוכנה קודם ולערבב בעדינות.
  3. לשמן תבנית עגולה (מס' 26) ולשפוך את התערובת.
  4. לחמם תבנית אפיה עם מים בחום גבוה בתנור למשך 5 דקות. להכניס את התבנית עם העוגה לתנור בתום ה- 5 דקות ולהמשיך את האפיה בחום גבוה לעוד 10 דקות. לאחר מכן להמשיך את האפיה בחום בינוני לעוד כשעה.
  5. להכנת הקרם יש להקציף:
    1 מיכל שמנת מתוקה
    1 כוס חלב קר
    1 אבקת פודינג וניל
שלח לחבר הדפס מתכון