עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת ופרורי בצק חמאה
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
השף צ'רלי פדידה, מסעדת Olive Leaf אוליב ליף
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
400 ג' שמנת חמוצה
100 ג' סוכר

חומרים לבצק:
100 ג' סוכר
200 ג' חמאה
300 ג' קמח מנופה
1 ביצה

חומרי המלית:
500 ג' גבינה לבנה מנוקזת מנוזלים
400 ג' שמנת חמוצה
4 חלמונים
גרידת לימון 1
תמצית וניל טהורה
300 ג' חלב

חומרים נוספים:
7 חלבונים
150 ג' סוכר
קורט מלח
אופן ההכנה:
  1. מחומרי הבצק: יש לעבד חמאה עם סוכר וביצה ולקשור עם הקמח לבצק אחיד.
  2. להניח בקירור מס' דקות, לרדד לעובי 1/2 ס"מ ולרפד את בסיס התבנית ושולייה ולאפות בתנור בחום 180 מעלות עד לחצי הזהבה.
  3. את השאריות גם לאפות עד להשחמה ולרסק.
  4. מערבבים את חומרי המלית בקערה.
  5. את ה"חומרים הנוספים" להקציף עד לקבלת קצף יציב ולעטוף עם הגבינה.
  6. לצקת מעל הבסיס בתבנית ולאפות עד להזהבה, לשחרר את הדפנות של העוגה בעזרת סכין ולהמשיך באפייה עוד כשעה.
  7. לערבב את השמנת (400 גרם) ואת הסוכר (100 גרם) ולצקת על העוגה בעודה חמה, לאפות עוד 5 דקות ולצנן לגמרי.
  8. לפזר פירורים ולפרוס למנות.
שלח לחבר הדפס מתכון