עוגת גבינה
סוג המתכון:
מאפים, קינוחים
בעל המתכון:
הגולש/ת אלינוער מור
כשר:
כן
זמן הכנה:
20 דקות לא כולל זמן אפיה
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
20
מרכיבים:
בצק:

1 קמח תופח (קטן)
150 גר` חמאה מומסת
1 חלמון ביצה (לא לזרוק ת`חלבון. יש בו שימוש)
1 שמנת לקצפת עמידה
2-3 כפות סוכר חום
2-3 כפות מרציפן מגורר (לא חובה)

למילוי:

1 ק"ג גבינה 5%
1.5 כוס סוכר
150 ג` חמאה (רכה מאד)
6 ביצים
1 חלבון ביצה (של ההיא מלמעלה)
קליפת לימון/תפוז מגוררת
1/4 כפית מתצית וניל / שקדים / רום (לבחירתכם)
4 כפות (בהריון) קמח רגיל
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את חומרי הבצק היטב. 3/4 מהבצק מרפדים את התבנית ואופים בתנור שחומם מראש כ- 10 דקות או עד שמתחיל להזהיב (כל אחד והתנור שלו). את יתר הבצק שומרים במקרר.
  2. לערבב היטב חמאה, סוכר, גבינה וקמח.
  3. להוסיף ביצים, חלבון, גרירת פרי ותמצית ומערבבים היטב.
  4. לוקחים את הבצק מהמקרר ומגלגלים גלילים (העובי לבחירתכם) ושמים מעל הגבינה (שתי וערב/פסים/קוביות).
  5. מכניסים לתנור בחום נמוך שך 150-155 מעלות ואופים כשעה ורבע-שעה וחצי. להוציא ולקרר.
שלח לחבר הדפס מתכון