כבד אווז ברוטב תות שדה
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
השף אסף בוזגלו, מסעדת בוסטון
כשר:
כן
דרגת קושי:
לבשלן המנוסה
מרכיבים:
חומרים להכנת הרוטב
2 – בצלים לבנים גדולים
300 מ"ל יין אדום (רצוי מהיין שאתם שותים, ולא יין בישול)
100 גרם ריבת תות שדה רצוי עם הפרי
50 מ"ל ויסקי
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה:
  1. אופן הכנת הרוטב:פורסים את הבצל דק ומטגנים אותו במחבת עמוקה משומנת מעט.
  2. ברגע שמתחילים לשמוע את צלילי הטיגון מן המחבת מוסיפים את היין והויסקי.
  3. מכסים את המחבת ומבשלים עד שהבצל כמעת ונמס בתוך היין , בשלב הזה מוסיפים את ריבת התות שדה ומשאירים על אש קטנה תוך כידי ערבוב עדין כ- 10 דקות.
  4. והרוטב מוכן.
  5. אופן הכנת המנה:את הכבד העדין והרך פורסים בעדינות לפרוסות בעובי של 1.5 ס"ם עד 2 (רצוי שהכבד יהיה מקורר היטב כדי להקל עלינו בזמן החיתוך, לא קפוא).
  6. תוך כדי העבודה שלנו עם הכבד, נחמם מחבת על אש חזקה. לאחר מכן נניח את הכבד בתוך המחבת.
  7. אל תמהרו להוסיף שמן למחבת כי הכבד שלנו מכיל כ 80 % שומן, וברגע שהכבד יבוא במגע עם המתכת הלוהטת אתם מיד תיראו את השומן העסיסי של הכבד נמס ממנו.
  8. את הכבד צורבים כ 30 שניות מכל צד, מחלישים את האש, מטגנים כ 5 דקות והכבד מוכן.
  9. במרכזה של צלחת שטוחה ורחבה מניחים שתי פרוסות מקולפות של תפוז צהוב ועסיס, על התפוז מסדרים את הפרוסות כבד האווז, יוצקים את הרוטב החם מסביב לכבד ומקשטים בשני טוסטים צלויים היטב וירק.
שלח לחבר הדפס מתכון